tama cat approved

Tama, prima pisică Șef de gară

Știm deja că pisicile sunt șefele în locuințele lor, că au treburi foarte importante pisicești și că pleacă uneori în misiuni secrete în afara casei. Dar unele pisici depășesc aceste activități și au chiar îndatoriri și job-uri care le fac foarte celebre. Aceste job-uri vin la pachet cu o uniformă pe măsură, un program de lucru și remunerație în conserve. Pisica Tama este una dintre aceste pisici celebre, cu carieră.

Povestea faimoasei pisici Tama

Povestea faimoasei pisici în 3 culori, cu ochi verzi, începe în stația Kishi din Japonia. Cu chipiul pe cap și insigna în piept, pisica își începea jobul ca șef de gară în fiecare zi.

La sfârșitul anilor 90’, pisica Tama își făcea veacul în gara Kishi, a 14-a oprire dintr-un șir de 14 km de linie ferata dintr-o zonă rurală a Japoniei. Problemele financiare ale caii ferate și lipsa de personal amenințau cu inchiderea cele 14 stații. În aceeași perioadă, președintele căii ferate (un iubitor de câini) a cunoscut-o pe Tama și s-a îndrăgostit iremediabil de simpatica pisică.

Tama, vedeta stației Kishi din Japonia

La scurt timp, Tama a primit o uniformă și în anul 2007 a fost numită șef de gară. Era prima pisică șef de gară din Japonia. A urmat apoi o serie de apariții în media, TV și materiale promoționale. Tama a atras numeroși turiști în stația Kishi și se estimează că stația a avut cu 55.000 mai mulți călători decât erau așteptați în anul 2007.

Cu alte cuvinte, pisica Tama a jucat un rol foarte important în salvarea liniei ferate.

Din păcate, la vârsta de 16 ani, după o carieră lungă și numeroase apariții în presa din Japonia, Tama s-a stins din viață. Jobul ei este acum preluat de Nitama, noua șefă de gară, și de Yontima, asistenta ei. Ambele pisici lucrează de la 10:00 la 16:00, cu 2 zile libere pe săptămână.

Putem spune cu tărie că această gară Cat Approved este pe „lăbuțe” bune.

Sursă: bbc.com

Ți-a plăcut povestea pisicii Tama? Spune-le si celorlalți despre prima pisică șef de gară. Sau abonează-te la newsletter-ul nostru pentru și mai multe noutăți pisicești.

Te adăugăm în listă….
Succes! Ești acum în lista de abonați Cat Approved.