maya si stitch libraria humanitas galati

Maya și Stitch – pisicile vedete de la Librăria Humanitas Galați

Printre rafturile librăriei Humanitas din Galați, doi “angajați” se diferențiază de restul librarilor. Ei sunt Maya și Stitch, simpaticele pisici rezidente ale librăriei. Adevărate vedete printre clienți, pisicile se bucură de popularitate în timp ce se plimbă în voie printre cărți. Dar statul în librărie toata ziua vine și cu o serie de avantaje. Pentru ca sunt două pisici „citite”, Maya și Stitch au ocazia să fie imaginea librăriei și să prezinte deseori recomandările lor în materie de cărți.

maya libraria humanitas galati

Înainte de a afla întreaga poveste a librarilor blănoși, începem cu o scurtă istorie a librăriei Humanitas din Galați

Prima librărie Humanitas în Galați s-a deschis în 2006. Dar din 2009 locația funcționează pe Strada Domnească, una dintre cele mai vechi străzi ale orașului. Celebră pentru parfumul minunat al teilor, Strada Domnească adăpostește clădiri și centre culturale. Dintre acestea amintim: două filiale ale Muzeului de Istorie „Paul Păltânea”, Teatrul Dramatic Fani Tardini și corpul administrativ al Universității Dunărea de Jos din Galați (monument istoric). Așa că dacă sunteți amatori de cultură și de frumos, recomandăm o vizită în Galați pe Strada Domnească. Și neapărat să treceți și pe la librăria Humanitas. Aici vă puteți bucura de cărți în tihnă, în interior sau pe terasa colorată a librăriei.

Maya, prima pisică librar de la Humanitas Galați

maya libraria humanitas galati

În acest loc de poveste a ajuns și Maya, într-o zi de vineri, 21 iunie 2019. Luată dintr-o parcare, de sub o mașină, Maya s-a bucurat să găsească un adăpost la librărie. Era mică pe atunci, dar avea planuri mari. S-a adaptat fără probleme la viața în librărie, iar acum este supranumită „șefa” de ceilalți librari. Independentă și ușor înțepată, Maya știe cel mai bine mersul librăriei. Cercetează, investighează și se asigură că totul se desfășoară conform programului. Și ca orice șef care lucrează necontenit, Maya are uneori nevoie și de o pauză de relaxare. Atunci pisica se delectează cu o plimbare prin cartier. Explorează teritoriul și revine la librărie plină de scaieți, pânză de păianjen și praf – semn că ziua a fost una victorioasă. Atitudinea ei serioasă și echilibrată este uneori perturbată de fratele Stitch.

Fratele Stitch și întregirea echipei de librari blănoși

Stitch libraria humanitas galati

Foarte prietenos și jucăuș, Stitch adoră să își enerveze sora. Ajuns în librărie tot într-o zi de vineri, dar un an mai târziu, Stitch este acum și el parte a echipei. Cu un rol la fel de important, Stich are porecla de „Domn’ Director”. Atitudinea lui relaxată, blandă și zen îi aduce acest titlu. Venirea lui Stitch a provocat la început ceva reacții din partea Mayei. Dar acum cei doi blănoși se tolerează reciproc și își împart cu succes atribuțiile din cadrul librăriei.

Maya și Stitch recomandă

Când ajungeți în Galați și vreți să întâlniți două pisici speciale, Maya și Stitch vă așteaptă la Librăria Humanitas. Le puteți mângâia și poza. Sau pur și simplu vă puteți bucura de prezența lor printre rafturi în timp ce răsfoiți o carte bună. Noi apreciem inițiativa librarilor de la Humanitas Galați și numim Librăria Humanitas Galați o locație „Cat Approved”. Merită să îi faceți o vizită. Maya și Stitch vă recomandă și ei asta.

pisici maya si stitch libraria humanitas galati
Sursă: facebook.com

Ți-a plăcut povestea celor două pisici de la Librăria Humanitas Galați? Spune-le și celorlalți despre cei doi librari blănoși. Sau abonează-te la newsletter-ul nostru pentru și mai multe noutăți pisicești.

Processing…
Succes! Te-ai abonat la newsletter-ul Cat Approved.